Sufle de urzici

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2011 | 7164 vizualizari

 

Este o mancare foarte sanatoasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 400 grame urzici,
  • 3 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 200 ml lapte,
  • 50 grame unt,
  • 4 catei de usturoi mari,
  • 1 ceapa mare,
  • pesmet,
  • 1 lingurita ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufle de urzici:

Urzicile trebuiesc spalate in 5-6 ape cana cand apa curge curata si curatate de impuritati.

Dupa ce le-am oparit in apa cu sare timp de 15 minute, urzicile le lasam sa se raceasca, apoi le punem intr-un blender si le pasam. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam urzicile pasate.

Adaugam galbenusurile de ou si amestecam bine.Adaugam si ceapa, usturoiul si mai lasam pe foc mic 5 minute.Dupa ce le dam jos de pe foc, lasam urzicile sa se raceasca, apoi le amestecam cu albusurile de ou batute spuma.

Pregatim o tava, pe care o ungem cu ulei si o presaram cu pesmet.

Punem compozitia de sufle de urzici in tava si o bagam la cuptor pentru cca 40 minute la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de urzici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu urzici la cuptor